Augalai restoranų dekorui: natūralūs ar dirbtiniai?

Kokius augalus rinktis restoranui – natūralius ar dirbtinius?

 

Jei esate restorano savininkas, turbūt pritarsite, kad visapusiškai teigiamai kliento patirčiai sukurti vien gardžių ir estetiškai patiektų patiekalų neužtenka. Dar prieš ragaudamas maistą, lankytojas akimis klaidžioja restorano aplinkoje, kuri įtakoja jo savijautą. Kliento dėmesį patraukia interjero detalės, tarp kurių viena svarbiausių – augalai.

Žaluma ne tik džiugina akį, bet ir padeda sukurti jaukią atmosferą bei maloniai nuteikia mėgavimuisi maistu. Dėl šios priežasties svarbu kruopščiai rinktis augalus, labiausiai atspindėsiančius restorano nuotaiką. Apie tai galvodami, restoranų savininkai dažnai susiduria su dilema, kokius augalus restorano dekorui rinktis – natūralius ar dirbtinius? 

Rinkdamiesi, turėtumėte atsakyti i šiuos klausimus:

Kiek laiko norėsite / galėsite skirti augalų priežiūrai?

Kadangi kokybiški dirbtiniai augalai vizualiai gali atrodyti labai natūraliai, pagrindiniu skirtumu tarp natūralių ir dirbtinių augalų tampa reiklumas priežiūrai. 

Natūralius augalus reikia reguliariai laistyti, skabyti lapus ir genėti (priklausomai nuo augalo rūšies). Restoraną gausiai dekoruojant natūralia augmenija – tai gali tapti daug laiko reikalaujančia užduotimi. Nepaisant to, jei galite gyviems augalams skirti pakankamai dėmesio, jie taps malonią kliento patirtį kuriančia ir sugrįžti kviečiančia dekoro detale.

Nenorite ar neturite galimybės augalų priežiūrai skirti daug dėmesio? Tuomet rinkitės dirbtinius augalus, kurių nereikia laistyti, pakanka tik reguliariai valyti lapus. Natūralius augalus sunku nuolat išlaikyti šviežius ir tvarkingus, tuo tarpu, dirbtiniai augalai džiugins akį sodriomis spalvomis ištisus metus.

 

Augalai restorano dekorui, dirbtiniai augalai, dirbtiniai augalai restoranams, restorano dekoravimas augalais, dekoratyviniai augalai

 

Kokią paskirtį augalai atliks Jūsų restorane?

Jei Jūsų restorano patalpos prasčiau ventiliuojamos ir tikslas yra geresnė oro kokybė – tai padės užtikrinti natūralūs augalai. Jie filtruos orą ir gamins deguonį, sukurdami sveikesnę aplinka tiek klientams, tiek darbuotojams.

Norint, jog žaluma restorane atliktų dekoro funkciją, verta apsvarstyti dirbtinius augalus. Pavyzdžiui, prabangiuose restoranuose vienas iš pagrindinių siekių – išlaikyti eleganciją ir tvarką. Dirbtiniai augalai nemeta lapų ir nekeičia savo spalvų, todėl padės užtikrinti švaros bei estetikos pojūtį visą laiką.

 

Augalai restorano dekorui, dirbtiniai augalai, dirbtiniai augalai restoranams, restorano dekoravimas augalais, dekoratyviniai augalai

 

Kokia yra Jūsų restorano koncepcija?

Jei Jūsų meniu vyrauja vegetariški bei sveiki ir subalansuoti patiekalai, tuomet restorano dvasią labiau padės perteikti natūralūs augalai. Jie savo kvapais pažadins ne tik regos, bet ir uoslės pojūtį. Tik svarbu prisiminti, kad natūralius augalus reikėtų rinktis atidžiai. Kai kurie iš jų pasižymi specifiniais kvapais, kurie gali būti nepriimtini alergiškiems lankytojams. Į tai ypač svarbu atsižvelgti gyvūnams draugiškiems ar šeimos restoranams. Vaikai ir keturkojai dažnai yra jautresni augalų skleidžiamiems kvapams.

Saugus pasirinkimas yra dirbtiniai augalai, kurie neskleidžia kvapų, todėl nekelia pavojaus alergiškiems žmonėms. Negana to, tokie augalai nesukelia netvarkos, jei keturkojai ar mažyliai netyčia nuverčia vazoną. 

 

 

Kokios Jūsų restorano aplinkos sąlygos?

Jei į Jūsų restoraną gausiai patenka natūrali saulės šviesa – tuomet drąsiai rinkitės natūralius augalus. Gyva žaluma atpalaiduos ir sukurs buvimo arčiau gamtos pojūtį.

Dirbtinius augalus galima patalpinti mažai saulės šviesa apšviestose vietose – kitaip tariant, ten, kur natūralūs augalai neaugtų. Dirbtiniai augalai gali būti įvairių dydžių, formų ir spalvų, todėl jų pasirinkimo galimybės neribotos.

 

Augalai restorano dekorui, dirbtiniai augalai, dirbtiniai augalai restoranams, restorano dekoravimas augalais, dekoratyviniai augalai

 

Kiek planuojate investuoti į augalus?

Pradinės investicijos tiek į natūralius, tiek į dirbtinius augalus yra panašios, tačiau išlaidas natūraliems augalams didina jų priežiūra bei keitimas nuvytus. Nepaisant to, tinkamai puoselėjama ir prižiūrima gyvoji augmenija interjerui suteiks dinamiškumo. Augdami ir, priklausomai nuo sezoniškumo, keisdami lapų spalvas ar pražysdami (jei tai žydintys augalai), natūralūs augalai sukurs vis kitokią, savaip žavią restorano aplinką.

Jei nenorite papildomai investuoti į augalų priežiūrą, rinkitės dirbtinius augalus. Jie tarnaus ne vienerius metus, o priežiūrai nereikės papildomai išleisti pinigų (neskaitant to, jei norėsite juos pakeisti dėl atsinaujinimo tikslų). Dirbtinius augalus vazonuose galite naudoti, pavyzdžiui, valgymo zonų atskyrimui, o dirbtinių augalų sienas – norint paslėpti niūrias, aukštas sienas ir suteikti patalpai jaukumo.

 

Augalai restorano dekorui, dirbtiniai augalai, dirbtiniai augalai restoranams, restorano dekoravimas augalais, dekoratyviniai augalai

 

Sprendimas, kokius augalus rinktis – natūralius ar dirbtinius priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant priežiūros galimybes, augalų paskirtį interjere, restorano pobūdį bei aplinkos sąlygas ir biudžetą. 

Nusprendėte interjero erdvę pagyvinti dirbtiniais augalais? Kreipkitės ir mes mielai pagelbėsime išsirinkti.

 

Jūsų atsiliepimas

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *